18 maart 2023
18 maart 2023
Toneeluitvoering

Na een aantal jaren van afwezigheid als gevolg van het u allen bekende virus was het vrijdagmiddag èn zaterdagavond dan eindelijk weer zover: toneelvereniging Ferdivedaasje trad voor ons op met het stuk 'in skat yn it kleaster'.

Een Fries-talig toneelstuk over het nonnenklooster Soeur Reposer waar naast nonnen ook vrouwen wonen die tot rust moeten komen. Alles gaat goed totdat op een avond de broer van één van de zusters onderdak zoekt in het klooster.

En ook al waren sommige toneelspelers af en toe de tekst kwijt, het was een leuk stuk.  

Tekst en foto's: Jolanda

Lees verder...
11 maart 2023
11 maart 2023
NL Doet 2023

Het programma van NL Doet 2023 in Oosterbierum zat behoorlijk vol: veel projecten moesten worden aangepakt. Zo waren er veel werkzaamheden op de Kloostertuin, zowel de Sint Joris Tsjerke als It Mienskar kregen weer een voorjaarsschoonmaak, het hekwerk rond de begraafplaats werd aangepakt en de bankjes die rondom ons dorp geplaatst zijn waren toe aan renovatie. Allemaal zaken die zaterdag 11 maart opgepakt werden.

Het weer deed leuk mee: een heerlijk zonnetje dus beter kon het niet.

Er kwam best veel hulp van buiten Oosterbierum:
- op de Kloostertuin hielp wethouder Marja van der Meer flink mee om de nachttuin opnieuw in te richten en wat verbeteringen aan te brengen.  
- er waren heel wat pake-zeggers van Johannes Wolbers in de weer om te helpen waar ze konden (ook al wonen ze niet meer in Oosterbierum). Wist je trouwens dat NL Doet door de pakezeggers van Johannes 'Pake Doet' wordt genoemd?

Na het harde werken kon iedereen zich opwarmen in It Mienskar, onder het genot van een drankje en een lekkere warme maaltijd.

Goed geslaagde dag, namens de organisatie bedankt voor de vrijwillige inzet.

Foto's zijn gemaakt door Jolanda.
De groepsfoto is gemaakt op de Kloostertuin.

Sta je met je foto op het internet en wil je dat liever niet? Geef dat door dan halen we de foto van de website.

Lees verder...
5 maart 2023
5 maart 2023
Mooiste speelplek in Oosterbierum

Ben je 8 jaar of ouder en woon je met je ouder(s) in een huurwoning van Wonen Noordwest Friesland? Doe dan mee aan de prijsvraag: wat is de mooiste speelplek in Oosterbierum.

Maak een mooie tekening of foto van je favoriete speelplek (alleen, met vrienden of met je klasgenoten) en mail dit naar info@wonennwf.nl ovv mooiste speelplek. Misschien win jij/winnen jullie een kinder DJ feest in het dorpshuis.

Wonen Noordwest vindt speelplekken in dorpen belangrijk en draagt daar graag aan bij.Eind maart zal de winnaar bekend zijn.

Lees verder...
2 maart 2023
2 maart 2023
Noodklok, opbrengst bijna 5.000 euro

De diaconieën van Sexbierum-Pietersbierum, Oosterbierum – Wijnaldum en Tzummarum- Firdgum voerden actie voor de slachtoffers van de aardbevingen. Bovengenoemde
kerkgenootschappen werken steeds meer samen en besloten dan ook hiervoor de handen ineen te slaan.

De kerken en banknummers werden opengesteld en er werd extra gecollecteerd tijdens de erediensten. Gezien de ernst van de situatie zal dit niet de laatste actie zijn. De teller staat nu op € 4.895.- en gaat vooral naar noodhulp als voedsel en drinkwater.

Lees verder...
1 maart 2023
1 maart 2023
Geldautomaat Sexbierum

De geldautomaat in Sexbierum is vanaf 5 maart te vinden in voormalige openbare school De Barraboech, Adelenstrjitte 6.

Op termijn zal de automaat weer bij dorpshuis It Waed worden geplaatst.

Lees verder...
28 februari 2023
28 februari 2023
Noorderlicht

De afgelopen dagen was een bijzonder fenomeen te zien: het Noorderlicht aan de Waddenkust.

Henk-Jan Broersma heeft er prachtige foto's van gemaakt. Je kunt ze bewonderen op zijn website: henkjanbroersma.nl. Open de link en geniet van de prachtige foto's.

(bijgaande foto is niet een foto uit zijn serie).

Lees verder...
15 januari 2023
15 januari 2023
Geldautomaat Sexbierum

Als u bij een geldautomaat contant geld op wilt nemen dan kan dat nog steeds bij dorpshuis It Waed in Sexbierum. Daar staat een geldmaat die, ondanks de bouwperikelen van It Waed, tot nader order in gebruik blijft. 

Er wordt gekeken of de geldmaat straks tijdelijk naar een andere plek in het dorp kan verhuizen.

Lees verder...
7 januari 2023
7 januari 2023
Kerstbomen versnipperen

Zaterdag 7 januari was een zeer geslaagde kerstboom ophaalactie. Er zijn circa 90 bomen opgehaald. Dorpsbelang bedankt alle kinderen die daarvoor gezorgd hebben.

Na het verzamelen van de bomen werd er een heerlijk frietje gegeten in It Mienskar.

De bomen zijn inmiddels opgehaald door de gemeente.

(met dank aan Dorpsbelang voor de foto's en de tekst)

Lees verder...
2 januari 2023
2 januari 2023
Oudjaarsavond

Tijdens Oudjaarsnacht vierden velen feest. Anderen sloopten straatmeubilair. Veel van de vuilnisbakken stonden er nog geen jaar, want vervingen straatmeubilair dat vorig jaar vernield was.

 

Lees verder...