Welkom op de site van Oosterbierum

Oosterbierum, gelegen aan de Waddenzee, is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners. Vanaf de dijk hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer ziet u zelfs de eilanden Vlieland en Terschelling liggen.

Meer van Oosterbierum zien?
Onder het nieuws staan vaak foto's van het dorp, dorpsgenoten en de activiteiten.

Nieuws

11 september 2021
11 september 2021
Dorpsuitbreiding

Er is in Oosterbierum een behoefte aan nieuwe woningen. Dorpsbelang strijdt hier al een paar jaar voor. Er ligt nu een plan voor een dorpsuitbreiding met nieuwe woningen, water en meer groen waar alle inwoners van gaan profiteren.

Deze plannen worden 23 september, 's avonds om 8 uur gepresenteerd. Komt u ook?

Lees verder...
10 september 2021
10 september 2021
Bericht van de redactie van de Sint Joris

*oproep*oproep*oproep*oproep*oproep*oproep*oproep*oproep*

Aan de inwoners van Oosterbierum en Kloosterlidlum

Zoals jullie in de laatste Sint Joris hebben kunnen lezen, is om’e toer van Jaike gestopt.
Hier zoeken wij een opvolger voor, dus klim in de pen en stuur jouw/uw verhaal over het reilen en zeilen van Oosterbierum en haar bewoners naar de redactie: sintjoris@oosterbierum.info

Het leukste zijn natuurlijk de verhalen die met wat fantasie wat worden aan gedikt!

We weten dat om’e toer voor veel mensen een geliefd verhaal was om te lezen, dus we hopen van harte op diverse aanmeldingen/ enthousiasme / mooie verhalen, dus stuur het in voor 17 september!

De redactie van de Sint Joris

Lees verder...
4 september 2021
4 september 2021
Pompoenen en kalebassen

Wie denkt dat Jaap en Anneke de Jong achterover leunend van hun pensioen genieten, die heeft het goed mis! 

Al een flink aantal jaren verkopen zij pompoenen en kalebassen, het is een drukte van belang om iedere dag naar de tuin te gaan om daar de vruchten te oogsten, en ze daarna zonodig schoon te maken en te sorteren. 

Als je Oosterbierum vanuit westelijke richting binnerijdt, dan zie je de boerenwagen met de "Fryske flage" vol met pompoenen en kalebassen al staan. En kom je het dorp in dan staat het erf ook nog een vol met pompoenen en kalebassen.

Hoeveel soorten Jaap en Anneke hebben is niet precies bekent , maar het zijn er bijna wel 50 verschillende. 

De prijskaartjes staan erbij dus schroom niet om eens een kijkje te nemen op het erf, of bij de boerenwagen.

 

 

Lees verder...
2 september 2021
2 september 2021
No kinne we Ăștsliepe, mar bin gewoan om healwei fiifen wekker.

Na ruim 30 jaar stoppen Cobie en Jappie de Groot met het bezorgen van kranten en folders in Oosterbierum en Klooster-Lidlum. Geen moeilijke beslissing, het was mooi geweest. Bij de koffie met oranjekoek komen de verhalen los.

De eerste folders waren van Scheepsma Damesmode Sexbierum. Al snel volgden meerdere folders en de Um-krant die toen nog in Sexbierum werd gedrukt. De eerste krant was het Friesch Dagblad in 1993, 5 jaar later gevolgd door de Leeuwarder Courant.
Beide kranten waren toen nog middagedities op zogenaamd broadsheet – groot – formaat. In 2011 stapte het Friesch Dagblad over op het huidige tabloid formaat, in 2012 gevolgd door de L.C. De laatste grote verandering van de regionale dagbladen was de verschuiving van middag- naar ochtendeditie in 2013. Ook de landelijke dagbladen komen in de vroege ochtend met de regionale mee en ook die bezorging werd onderdeel van de “ochtendspits” op Eilanswei 11. Op woensdag kregen de Huis aan Huis bladen samen met de Um-krant alle aandacht en tot vorig jaar werden ook de poststukken van FRL-post bezorgd.

Was het aanvankelijk de bedoeling dat de kinderen een zakcentje zouden verdienen, al snel bleek dat die gedachte op niets uitliep. Zoon Jan heeft dat overigens de laatste jaren ruimschoots ingehaald.

Na 5 fietsen en een dubbel aantal fietstassen te hebben versleten is er sinds kort een elektrische fiets. Maar die is 'foar frije tiid en net mear foar moarns betiid'. Gelukkig blijven we voorzien van kranten en folders. Sybren Klaas en Gerbrig Visser zijn per 1 september de opvolgers en daar mogen wij als dorp blij mee zijn.

 

Lees verder...


Klik voor meer nieuws...