Welkom op de site van Oosterbierum

Oosterbierum, gelegen aan de Waddenzee, is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners. Vanaf de dijk hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer ziet u zelfs de eilanden Vlieland en Terschelling liggen.

Meer van Oosterbierum zien?
Onder het nieuws staan vaak foto's van het dorp, dorpsgenoten en de activiteiten.

Nieuws

20 juli 2022
20 juli 2022
Spijkerdorp 2022, Highlandgames

Woensdagmiddag stond er voor de jeugd Highlandgames op het programma. Onder leiding van Wout en Wout Zijlstra kon de jeugd zich uitleven op kogelwerpen (met diverse maten bal), boomstammen verslepen (20 en 30 kilo), vrachtwagenband omflippen (50 kilo), whiskyvat rollen (100 kilo) en natuurlijk zakwerpen. Flinke uitdagingen maar de jeugd liet zich niet kennen. Fanatiek gingen ze aan de slag en vooral het zakwerpen was een succes.

Helaas geen foto's van de prijswinnaars maar wel van fanatieke deelnemers.

 

Per abuis op de foto op het internet terwijl je dat niet wilt? Neem contact met ons op zodat we de foto kunnen verwijderen.

Lees verder...
20 juli 2022
20 juli 2022
Spijkerdorp 2022

Het is bijna bouwvakvakantie, maar daar was op het sportveld aan de Brits weinig van te merken. Zagen, maar vooral er op los timmeren met 130 hamers dat het een lust was. Ideeën te over, maar het splinterkanon was het origineelst. Splinterkanon, help splinter de winter door en splinter in je bil. De jury was unaniem en de timmermannen en timmervrouwen waren wat blij met de wisselbeker en de Gouden Hamer.

Complimenten voor de organisatie, ijs voor de liefhebber, koffie en oranjekoek voor de bezoekers bij de prijsuitreiking vanwege het eerste lustrum. Spijkerdorp in de 1e week van de vakantie eindigde op woensdag 20 juli.


Met dank aan Johannes Wolbers voor de tekst en de foto's van het buikglijden en prijsuitreiking. Overige foto's Jolanda

Per abuis op de foto op het internet terwijl je dat niet wilt? Neem contact met ons op zodat we de foto kunnen verwijderen. 

Lees verder...
19 juli 2022
19 juli 2022
Hoe Wat Waar, Johannes Wolbers

Hebben jullie je altijd afgevraagd hoe, wat en waar Johannes Wolbers zijn weekend start? De Leeuwarder Courant geeft antwoord op die vraag in de rubriek 'waardevol'. 

We hebben de digitale versie via Johannes ontvangen.
Hierbij de link.

Lees verder...
9 juli 2022
9 juli 2022
Sint Joris juli 2022

Dorpsblad Sint Joris zomer 2022 is weer van deur tot deur gebracht. 

Hier kun je de digitale versie lezen: Sint Joris zomer 2022

Lees verder...


Klik voor meer nieuws...