Welkom op de site van Oosterbierum

Oosterbierum, gelegen aan de Waddenzee, is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners. Vanaf de dijk hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer ziet u zelfs de eilanden Vlieland en Terschelling liggen.

Meer van Oosterbierum zien?
Onder het nieuws staan vaak foto's van het dorp, dorpsgenoten en de activiteiten.

Nieuws

29 november 2022
29 november 2022
Kopij Sint Joris

Het loopt alweer aardig richting december, de maand waarin de volgende Sint Joris zal verschijnen. De redactie ontvangt graag jullie input, dus nieuws van verenigingen, agenda, wist u datjes, mooie foto's, enzovoort.

De december editie van de Sint Joris zal in het teken staan van 40 jaar Mienskar!
Wat zou het leuk zijn als iedereen hier aan meewerkt: denk aan anekdotes of leuke herinneringen die in het teken staan van het dorpshuis. 
Doel is om gezamelijk een leuk bewaarexemplaar van de Sint Joris te maken, want laten we eerlijk zijn it Mienskar is toch wel het hart van Oosterbierum.

Graag ontvangt de redactie de input voor 5 december 2022, zodat deze voor de kerst bij een ieder in de bus kan liggen.

Lees verder...
29 november 2022
29 november 2022
Kerst Sprankel Concert

Zaterdagmiddag 18 december is er om 15:00 uur in de Sint Joris Tsjerke een 'Kerst Sprankel Concert' met Gospelband Ichthus uit Franeker. Het zal een luister- en meezingconcert worden met fijne kerstliederen en andere meezingers. Na afloop is er koffie met wat lekkers en de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Van harte welkom!

Lees verder...
27 november 2022
27 november 2022
Opgeven voor kerstbroodmaaltijd!

"Aan tafel – plek voor iedereen"

Dit is voor dit jaar het thema van de PKN kerken.

Daarom nodigt de diakonie van de Sint Joris Tsjerke u van harte uit om samen met elkaar in It Mienskar aan tafel te gaan in een feestelijke kerstsfeer op woensdag 21 december 2022 voor alle 60 plussers uit Oosterbierum en Wijnaldum.

U wordt vanaf 16.00 uur verwacht voor een drankje en bijpraten onder zang en voordracht. Rond de klok van 17.30 wordt met elkaar aan tafel een kerstbroodmaaltijd gegeten.

Opgave voor 15 december bij onderstaande contactpersonen.

Johannes en Jessy Wolbers 0518-481005 / fam.wolbers@gmail.com

Max de groot 06-82481925 / berber-51@hotmail.com

Bij opgave graag vermelden of er een dieetwens is en of vervoer nodig is.

De diakonie hoopt op uw komst om samen een gezellige warme middag te hebben.

Lees verder...
17 november 2022
17 november 2022
Save the date: kerstwandeling

Krystkuier

Op donderdag 22 december 2022 organiseert basisschool IKC De Flambou, in samenwerking met een aantal dorpsbewoners, een ouderwetse kerstwandeling. Tijdens deze kerstwandeling wordt, verspreid door het dorp en in verschillende scenes, het kerstverhaal verteld. 

Groepsgewijs loopt u langs de herberg naar de herders. De engelen zingen u toe en wijzen de weg naar de wijzen. Goud, wierook en mirre brengen u bij de stal met het kindje waar alles om draait. Uw tocht eindigt via oude wegen bij de Flambou waar de warme chocolademelk op u wacht.

De inschrijving is bij de Flambou vanaf 18.00 uur.

 

Lees verder...


Klik voor meer nieuws...